Terug

Familieshoot op het Kootwijkerzand bij Apeldoorn

24 jan. 2024

familie op Kootwijkerzand
familie op Kootwijkerzand
familie op Kootwijkerzand

Samen met de familie Nijhof ben ik op een prachtige herfstdag naar het Kootwijkerzand op de Veluwe gereden, voor een speelse fotoshoot. We hebben gewandeld over het stuifzand, foto’s gemaakt bij de eeuwenoude bomen en het gezin had zelfs voor wat lekkers gezorgd — een picknick in het bos! Een heerlijke middag en ik deel graag het resultaat.

Als fotografe ben ik altijd op zoek naar unieke locaties voor mijn fotoshoots, maar soms komen gezinnen zelf met een parel. Familie Nijhof wilde graag een fotoshoot op het Kootwijkerzand, een zandverstuiving op de Veluwe. Het gebied biedt een geweldig decor voor het vastleggen van onvergetelijke familieherinneringen.

Het unieke Kootwijkerzand

In de buurt van Apeldoorn ligt het grootste stuifzandgebied van West-Europa, Kootwijkerzand. Het biedt een unieke blik in het verleden, want voordat de Veluwe werd bebost was het hele natuurgebied zoals hier; een gigantische zandbak.

Zo’n bijzondere plek biedt natuurlijk ontzettend veel prachtige achtergronden voor een avontuurlijke familieshoot.

En dan is het helemaal mooi meegenomen als je zo’n prachtgezin mag fotograferen.

Er een ochtend op uit voor een familieshoot

Als fotograaf wil ik dat onze tijd tijdens de fotoshoot ook voelt als een uitje. We zijn samen op pad en ik mag jullie mooiste momenten als gezin vastleggen. Het mooie is dat je bij mij dan ook niet ‘even moet lachen’, of ‘je hoofd iets naar links’ moet bewegen.

Mijn daily life fotografie kenmerkt zich door vrijheid en zelfs gezelligheid. Jullie gaan gewoon op pad en ik volg. Zo krijgen we echte foto’s, van momenten die jullie als gezin meemaken.

Op zo’n prachtige locatie wordt dat al snel een genot om naar te kijken.

Kootwijkerzand is perfect voor elk seizoen

Elk seizoen brengt zijn eigen charme met zich mee op het Kootwijkerzand. In de lente bloeien de heidevelden en zorgen zo voor een kleurrijk tapijt, ideaal voor levendige familiefoto’s. De zomerzon zorgt in de ochtend en aan het einde van de dag voor schitterende lichteffecten op het zand, terwijl de gouden gloed van de herfst prachtige tinten met zich meebrengt.

Als we het geluk hebben van een witte winter, dan ligt de sneeuw als een deken over het gebied. Dat levert uitzonderlijke plaatjes op, waar ik met liefde nog eens een familieshoot voor zou doen. Zie je het al voor je? Samen heerlijke ravotten in de sneeuw; momenten die je nooit vergeet.

Alle seizoenen leveren achtergronden voor prachtige foto’s, zoals hier in de herfst.

De Veluwe biedt veel prachtige fotolocaties

Het Kootwijkerzand zie je op de foto’s hierboven prachtig terugkomen, maar de Veluwe heeft zoveel mooie locaties — daar zit altijd iets voor jullie tussen.

  1. Radio Kootwijk: Dit voormalige zendstation, nu een monument, biedt een unieke industriële achtergrond. Het imposante gebouw contrasteert prachtig met de natuurlijke omgeving.

  2. De Zandduinen: Deze natuurlijke zandsculpturen zijn ideaal voor speelse en dynamische familiefoto's. Kinderen vinden het geweldig om hier te rennen en te spelen, wat zorgt voor spontane en vrolijke beelden.

  3. De Bossen: Aan de rand van het zandgebied liggen bossen die een sprookjesachtige setting bieden, vooral mooi tijdens de gouden uurtjes.

Het was een fijne fotoshoot met de familie Nijhof, een cadeautje voor een fotograaf als ik. We gingen samen op pad op het Kootwijkerzand en het resultaat waren prachtige familiefoto’s.

Ik ga graag nog eens terug naar dit prachtige gebied, is het wat voor jullie gezin? Neem vrijblijvend contact met me op en we bespreken het.

Willen jullie ook zo'n heerlijke fotoshoot met jullie familie?

Samen ontdekken we de prachtige plekjes rondom Apeldoorn, op de Veluwe of in de IJsselvallei. Jullie worden geholpen met het plannen van jullie fotoshoot en locatiescouting.

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤