Terug

Hoe lang duurt een familie fotoshoot

14 sep. 2023

Bij mijn start en basis pakket heb ik 1 uur staan, maar eigenlijk is dit maar een indicatie. Als een sessie wat langer duurt, dan neem ik daar gewoon de tijd voor. Ieder gezin is anders en er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op hoe lang een familie shoot duurt. Lees vooral verder om erachter te komen waar dit van afhangt.

Hoeveel mensen telt het gezin?

Het aantal mensen in je gezin kan bepalen hoe lang een fotosessie kan duren. Als je veel kinderen hebt, zorg ik ervoor dat ik voldoende tijd heb om alle foto's te maken die ik graag wil. Ik wil voor iedereen aandacht en tijd hebben. Maar als je maar één of twee kinderen hebt, of als je voor het eerst een zwangerschapssessie boekt, dan hebben we minder tijd nodig.

Hoeveel wandeltijd is er nodig om bij de locatie te komen?

Sommige locaties zijn makkelijk en snel te bereiken. Voor andere locaties hebben we misschien wat meer tijd nodig om rond te lopen en de juiste plekjes te vinden.

In welke mood is je kind/zijn je kinderen?

Dit kan van invloed zijn op hoe lang een familieshoot duurt. Als je kind de tijd van zijn leven heeft met spelen en ontdekken, dan ga ik gewoon door totdat het licht op is of ik het gevoel heb dat we alles hebben wat we nodig hebben, en nog veel meer. Maar als iemand een moeilijke dag heeft, zal ik proberen zo snel mogelijk te zijn, of je misschien wat tijd geven om te doen wat nodig is om je kind weer ontspannender te maken. Dit kan de sessie dus korter of mogelijk langer maken. Daarom stel ik geen exacte tijdslimiet in, met kinderen weet je het nooit!

Het 'juiste' moment om te stoppen

Ik heb alle foto’s heb die we nodig hebben, en het voelt als het juiste moment om te stoppen. Ik probeer het niet tot het uiterste te drijven tot het punt waar de kinderen helemaal overprikkeld zijn. Ik stop liever op een hoogtepunt. Ik zal meestal vragen of er nog iets anders is wat jullie graag vast hebben gelegen en dan zijn we klaar.

Geen vast antwoord

Er is dus eigenlijk geen vast antwoord op deze vraag! De tijden die ik bij de tarieven heb staan, zijn meer een indicatie. We zullen gewoon zien hoe het gaat en fotograferen tot het laatste beetje licht weg is, of stoppen wanneer het goed voelt.

Klaar om je sessie te boeken? Tot snel!

Willen jullie ook zo'n heerlijke fotoshoot met jullie familie?

Samen ontdekken we de prachtige plekjes rondom Apeldoorn, op de Veluwe of in de IJsselvallei. Jullie worden geholpen met het plannen van jullie fotoshoot en locatiescouting.

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤