Terug

Het perfecte moment voor een familieshoot

10 aug. 2023

Familiefoto's zijn een waardevolle manier om kostbare herinneringen vast te leggen en te koesteren voor de komende jaren. Bij het plannen van een familiefotoshoot is het belangrijk om rekening te houden met het juiste moment van de dag om de mooiste resultaten te bereiken. In deze blog deel ik enkele tips voor het kiezen van het perfecte tijdstip voor een onvergetelijke familiefotosessie.

  1. Goude uur-magie

  2. Vermijd de harde middagzon

  3. Bewolkte dagen zijn je vrienden, echt waar!

  4. Flexibiliteit


Gouden uur-magie

Het "gouden uurtje" verwijst naar het uur na zonsopgang en het uur voor zonsondergang. Het zijn ook één van mijn favoriete momenten van de dag. Tijdens deze momenten van de dag zorgt het zachte, warme licht voor een prachtige gloed. Het zonlicht staat lager aan de horizon, wat zorgt voor lange schaduwen en een betoverende sfeer. Het liefst plan ik de buiten shoots dan ook rond deze tijd.

Vermijd de harde middagzon

Het felle zonlicht rond het middaguur kan harde schaduwen en overbelichte foto's veroorzaken. De directe zon kan ook mensen laten knijpen met hun ogen, wat niet ideaal is voor ontspannen en natuurlijke foto's. Mocht het toch niet anders kunnen dan foto's maken rond het middaguur, dan zullen we op zoek gaan naar schaduwplekken om de nadelen van het felle zonlicht te vermijden.

Bewolkte dagen zijn je vrienden

Hoe graag we ook het liefst mooi licht hebben van het goude uur, in Nederland valt moeilijk te voorspellen wanneer we dit hebben. Bewolkte dagen klinken misschien minder leuk, maar ze kunnen toch ook verrassend goed zijn voor fotoshoots. Het licht op een bewolkte dag voorkomt harde schaduwen en het dichtknijpen van de ogen. Het maakt dan ook niet uit op welk moment van de dag we foto's maken.

Flexibiliteit

Als we een dag en moment hebben uitgekozen om een fotoshoot te gaan doen, maar we zien vooraf dat het weer op dat moment toch niet erg lekker is, zal ik contact met jullie opnemen om te kijken of we het mogelijk een ander tijdstip op die dag kunnen doen.

Wat nu als de omstandigheden niet zo zijn als je gehoopt had? Weer.nl zei dat er een mooie zonsondergang zou zijn, helaas klopte het weer eens niet en gaat het onderweg naar de locatie zelfs een beetje miezeren.. Laat het de pret niet bederven! Dan nemen we paraplu's mee, zoeken een leuke plek om te schuilen of doen we een regendans! We zullen nog steeds mooie momenten vast kunnen leggen waar je met een glimlach naar terugkijkt.

Wat de omstandigheden ook zijn, geniet van de shoot, wees jezelf en heb plezier!

Willen jullie ook zo'n heerlijke fotoshoot met jullie familie?

Samen ontdekken we de prachtige plekjes rondom Apeldoorn, op de Veluwe of in de IJsselvallei. Jullie worden geholpen met het plannen van jullie fotoshoot en locatiescouting.

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤

Copyright 2024 — Website door de man van Ellis ❤